Flotila aut

Máte firemní vozidla a myslíte si, že nejsou spravována efektivně? Chtěli byste nastavit jasná pravidla a snížit náklady na provoz firemní flotily? Pak jste na správné adrese. V rámci měsíčního poplatku za každé vozidlo ve flotile pro vás zajistíme částečnou, nebo komplexní správu celého firemního fleetu. Správa firemní flotily od Vestic vás vyjde levněji, než kdybyste měli svého interního fleet managera – ale pokud ho už máte, budeme pracovat v symbióze tak, abyste šetřili peníze i své nervy.

vyhodnocujeme

vybíráme

dodáváme

kontrolujeme

Car policy je pro firmu základ

Car policy je základním stavebním kamenem ekonomicky úspěšné a smysluplné firemní flotily. Podle vašich potřeb a povahy podnikání sestavíme flotilu vozidel podle jednotlivých sektorů vaší firmy (vozidla pro logistiku, obchod, management).

Při plánování řešíme podmínky přímo s importem daných výrobců vozidel a zajistíme nejlepší možné ceny – vybíráme značky a konkrétní typy podle preferovaného způsobu financování.

Ohled bereme i na rychlost a dostupnost navazujících servisních služeb. Nízká pořizovací hodnota vozidla na vstupu totiž automaticky neznamená nízké náklady v dalších letech provozu daného vozidla. Díky 12 letům zkušeností vám umíme na začátku přesně říct, kolik vás bude jednotlivé vozidlo (a tím i celá firemní flotila) stát po celou dobu jeho provozu ve firmě.

Nákup a obměna vozidel ve flotile

Tento segment je úzce spjatý s car policy a nastavením celého vozového parku. V první řadě vyjednáme exkluzivní podmínky s importem dané značky nebo značek, které budete s naší pomocí ve firemní flotile provozovat, poté vybereme spolehlivého dealera, který dodávku vozidel spojí s nadstandardními servisními podmínkami.

Velkoobchodní podmínky umíme zajistit i na základě vaší historie u značky a navíc máme přístup do jejich centrálního skladu. Kolikrát tedy víme, že je někde skladem vozidlo, které poptáváte u “svého” dealera. Protože ten ho nemá, tak ho musí objednat a vy dostanete jen malou slevu – přitom na stejné vozidlo, které můžete mít okamžitě k dispozici, můžete dostat slevu výrazně vyšší.

V neposlední řadě nastavíme plán objednávání nových vozidel, které přijdou z výroby přesně v době, kdy je budete potřebovat.

Operativní leasing a financování firemní flotily

Víte, jaký je rozdíl mezi finančním leasingem, úvěrem a operativním leasingem? A jak každý z těchto typů financování funguje po stránce účetní a daňové? Pro každého koncového zákazníka může být výhodný jiný typ financování, proto bude potřeba si důkladně popovídat o vašich podnikatelských potřebách, finančních možnostech a daňových nárocích a podle toho vybrat správnou formu financování a toho nejlepšího dodavatele. A když budeme vědět jakou cestou se vydat, připravíme výběrové řízení. U každé nabídky, kterou vám předložíme, uvedeme výhody a nevýhody, které se většinou od poskytovatele financí nedozvíte. Po výběru dodavatele navíc dohlédneme na to, že bude dohodnuté podmínky dlouhodobě dodržovat.

Flotilové pojištění

Pokud má firemní flotila více než 5 vozidel, tak doporučujeme sjednání flotilového pojištění. Hodně firem dělá ale jednu zásadní chybu. Pojištění spojuje s financováním a nechává správu pojištění na leasingové společnosti. Na první pohled se to může zdát jako úspora administrativních úkonů. Opak je přitom pravdou. Sice se o pojištění nemusíte starat, ale připravujete se tím o možnost aktivně zasahovat do ceny pojištění. Leasingové společnosti je totiž jedno, kolik za pojištění zaplatíte – když jim zdraží pojišťovna, tak vám prostě zvýší splátku. Leasingové společnosti také mají poměrně velké problémy se škodovostí svých klientů, kterou neřeší, a jakékoliv navýšení pojistného za škodového klienta pak rozprostřou do celého svého portfolia, což postihne negativně i vzorné a neškodové klienty. My se vám o administrativu spojenou s pojištěním postaráme a každý rok se budeme rvát jako lvi za nejnižší možnou cenu pojištění celé flotily.

Při výběru pojištění je rovněž důležité zvážit veškerá rizika, která mohou přijít a nepříznivě ovlivnit chod businessu. Pokud vás živí rozvážková služba, tak jsou rizika jiná, než pokud máte tým makléřů užívajících služební vozidla. Pokud přepravujete osoby, tak byste měli myslet i na možnost, že vámi způsobená škoda bude mít dopad na zdraví osob v přepravě. Všechna tato rizika vyhodnotíme a na základě předem definovaných kritérií vybereme správného dodavatele služby.

Škodní průběh a škodovost klienta

Škodní průběh je pěkný prevít. Pokud totiž máte vyšší počet škod a pojišťovna vyplatí víc na škodách, než vy jí na pojistném, máte problém. Pojišťovna vám logicky zvýší pojistné, pojistné se pro společnost stane finančně neúnosným, nebo bude klient dokonce nepojistitelný! My s tímto faktorem umíme pracovat a máme připravena systémová řešení, jak škodní průběh snižovat a držet tak cenu pojištění v rozumné výši.

  • Máme tým specializovaných právníků, kteří jsou na telefonu 24/7 a radí jak postupovat při škodách, jak komunikovat s policií nebo co zapsat do zápisu o dopravní nehodě.
  • Analyzujeme každou škodu a bavíme se o ní s viníkem, abychom jí příště předešli.
  • Na škodách, které způsobí vaši zaměstnanci, se mají také podílet. Víme, jak takový proces spoluúčasti nastavit.

Administrativní správa firemní flotily

S námi budete mít konečně o autech ve firemní flotile přehled do posledního detailu. Veškeré papíry, doklady a poplatky sjednotíme do uceleného, všem přístupného, dokumentu, který budete mít k dispozici 24/7. Pravidelně vám budeme reportovat nákladovost celé flotily a jejího provozu.

Technická správa flotily aut

Dohlédneme na pravidelné servisní prohlídky, garanční prohlídky, nahodilé servisní úkony, opravy po nehodách nebo přezouvání pneumatik. Pojedeme podle plánu a pro nahodilé události máme k dispozici linku, kam je můžete reportovat, a my vše obratem vyřešíme. Pokud bude potřeba vozidla vybavit lokalizací, kamerovým systémem nebo třeba chlazením, na základě výběrového řízení vše potřebné u specializovaných dodavatelů obratem zajistíme.

Doplňkové služby k firemní flotile aut

Vyjednáme výhodné plány i pro další služby, při jejichž dodržování klesají náklady na provoz flotily:

  • Asistence při vrácení vozidel na operativní leasing
  • Náhradní vozidla po dobu oprav
  • In-house sezónní přezouvání pneumatik
  • a další...

Case study: Flotilové pojištění pro známou spediční společnost

  • V roce 2018 jsme převzali do správy pojištění vozového parku spediční společnosti, která má ve flotile více jak 100 vozidel. V době převzetí byla všechna vozidla pojištěna v retailovém pojištění a kvůli velké škodovosti pojišťovny postupně vypovídaly všechny smlouvy. Vzhledem k tomu, že každá výpověď přišla v jiném termínu, tak se stalo, že některá vozidla jezdila nepojištěná a danou společnost nechtěl nikdo rychle pojistit. Díky našemu vztahu s pojistiteli jsme nakonec našli řešení a všechna vozidla postupem času (podle data ukončení) převedli do flotilového pojištění, kde aktivně řešíme snižování škodního průběhu. Po roce se nám povedlo snížit škodní průběh o třetinu a pojistné o 10 % na další období.

FAQ k flotile aut a flotilovému pojištění

Jaké jsou výhody flotilového pojištění vozidel oproti retailovému pojištění?
Rozdíl je jednoduchý – flotilové pojištění nabízí snadnou administraci celé flotily. Pokud máte víc jak 10 vozidel, tak je správa pojistných smluv v retailovém pojištění nepřehledná a neekonomická. Ve flotile máte sjednocené výročí smlouvy, a můžete tak na celý vozový park udělat jednou ročně výběrové řízení a zajistit si meziročně lepší podmínky. Nemůže se vám stát, že byste zapomněli na úhradu některé ze smluv a jedno z vašich vozidel by třeba jezdilo nepojištěné.
Jaké značky vozidel jste schopni dodat?
Dodáme vozidla přesně podle vašich potřeb a přání. Pokud chcete užitková vozidla od Fiatu, vozidla pro obchodní zástupce od VW a manažerské limuzíny od BMW, není problém. Připravíme vám podmínky podle zadání, ale současně vymyslíme i jinou skladbu vozidel, abychom naplnili velkoobchodní podmínky u jednoho importu a zajistili nejlepší možné ekonomické podmínky.
Proč myslíte, že budete mít lepší podmínky než já?
Protože ročně odebereme vozidla v hodnotě 500 mil. Kč. Víme, kam pro podmínky dojít a jak nastavit plán odběru, aby byl výsledný efekt pro vás co nejlepší.
Mám problém se škodním průběhem a každý rok mi roste cena pojištění. Co mám dělat?
Jde o problém, se kterým se v poslední době potýká velké množství podnikatelů. My za vás proto pravidelně na měsíční bázi zajišťujeme reporting škodního průběhu a škodovosti celkově. Současně vám přinášíme rady, jak v konkrétním podnikání nastavit procesy na snížení škodovosti – případně aktivně vstoupíme do procesu řízení vozového parku a nastavíme striktní pravidla, která škodovost sníží. S nižší hodnotou škodního průběhu zároveň roste zájem u dalších pojistitelů nabídnout vám flotilové pojištění pro váš vozový park, čímž vzniká další tlak na snížení ceny a vy ušetříte.

Dejte nám vědět

Jsme vám plně k dispozici na info@vestic.cz nebo na +420 226 259 742.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

    Buy now