Investice pro firmy

Pokud u ostatních služeb pro firmy platí, že by řešení mělo vycházet z plánu a anylýzy, tak u investic to platí dvojnásob. Dobře připravený a hlavně systematicky dodržovaný plán by měl v budoucnu vytvářet další majetek. Nenechávejte vydělané peníze ležet, naučte je vydělávat další.

budujte

ochraňujte

zhodnocujte

čerpejte

Finanční plán pro firmy

Základ, bez kterého to nejde. Finanční plán je komplexní a ucelená představa o tom, jak se s majetkem bude nakládat. Současně byl měl propojovat všechny vaše potřeby, přání a cíle. A aby to dávalo celé smysl, tak musí být realistický.

Většina zákazníků, která s námi začíná spolupracovat, je víceméně ve stejné fázi. Pokud se do té doby nepotkali s opravdovým profesionálem ze světa finančního poradenství, tak buď investice a tvorbu rezervy neřeší vůbec, nebo mají sjednané větší množství vzájemně nekorespondujících produktů a vlastně vůbec netuší, co se s jejich penězi děje. Ve Vestic pracujeme i v segmentu investic s analýzou současného stavu a připravujeme finanční plán, který striktně dodržujeme a znovu pravidelně analyzujeme včetně výstupů a stavu portfolia.

Alokace firemních investic

Jednoduše řečeno jde o rozdělení aktiv do jednotlivých investičních oblastí. Nemovitosti, komodity, akcie nebo dluhopisy jsou některé oblasti, do kterých se dá investovat. Ideálními příklady dobře alokovaných aktiv jsou například Nobelova nadace (spravuje a rozšiřuje majetek Alfreda Nobela), norský Ropný fond (spravuje prostředky z prodeje norské ropy) nebo fond anglikánské církve. Na základě vašich investičních možností a rizika, které jste ochotni nést, vybereme příležitosti, které vám sednou.

Diverzifikace firemních investic

Investovat vše do akcií jedné společnosti je podobné jako vsadit v kasinu na ruletě všechno na červenou. Vyjít to může, ale taky nemusí. Určitě to ale nebude fungovat dlouhodobě. Stejně tak je důležité dodržovat základní pravidla investování, jako jsou historie, nákladovost a potenciál a držet se hesla, že není všechno zlato, co se třpytí.

S přihlédnutím ke všem tvrdým datům (nízkonákladovosti a přiměřenému riziku) se zároveň snažíme, aby vás portfolio bavilo. Hledáme vhodné investiční příležitosti, které korespondují s tím, co máte rádi. Baví vás technologie? Fajn – sestavíme portfolio, kde budou zastoupeny především technologické společnosti.

Nestavíme vzdušné zámky. Vždy s vámi jednáme na rovinu, a to i v době, kdy se třeba vašemu portfoliu tolik nedaří.

Case study: Sestavení portfolia v kombinaci realit a fondů

  • Zákazník měl jeden jediný požadavek: “Chci ochránit své peníze před ztrátou hodnoty.” Portfolio jsme připravili na základě analýzy a vyplnění investičního dotazníku, kde zákazník určil, jakou část prostředků potřebuje mít kdy dostupnou a jakou míru rizika je ochoten nést. 

    Část finančních prostředků jsme investovali do realit, respektive realitního fondu, protože zákazník chtěl investovat i do něčeho “hmatatelného”. Zbytek portfolia zastupují fondy kvalifikovaných investorů. Portfolio je diverzifikováno pomocí různých tříd aktiv (investiční fondy, dluhopisy, půjčky, komodity).

FAQ k finančnímu plánu a investicím pro firmy

Jak jsou placené naše služby investičního poradenství?
Pracujeme na bázi placeného investičního poradenství. To znamená, že naše odměna je za sestavení finančního plánu. Následně si účtujeme success fee, tedy podíl z reálně dosaženého výnosu. Považujeme za férové, abychom byli odměňováni pouze při splnění toho, co jsme slíbili.
Spolupracujete s jednou investiční společností?
Ne. Nejsme vázáni na žádnou investiční společnost. Nejsme ani hodnoceni v ČR běžně využívaným provizním modelem, který není objektivní. Snažíme se vybírat nízkonákladová řešení, které mají dlouhodobé nadprůměrné výsledky.
Jak se dozvím, jestli se mé investici daří, nebo ne?
V předem domluvené frekvenci vám budeme reportovat, jak se daří vašemu portfoliu. Ať už půjdou trhy nahoru, nebo dolů, vždy budete mít o svých penězích 100% přehled.

Dejte nám vědět

Jsme vám plně k dispozici na info@vestic.cz nebo na +420 226 259 742.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

    Buy now